środa, 27 sierpnia 2014

Holiday Chill



T-shirt - Tom Tailor
Szorty, shorts - Fishbone
Torebka, bag - KappAhl
Kozaki, boots - Zara













 
























Zdjęcia zrobione w Cafe Borówka we Wrocławiu przez Grzegorza Gęborysa (buziaki;)

Dla niektórych wakacje się skończyły, dla niektórych jeszcze trwają. Ja należę do drugiej grupy, co nie oznacza, że nie czuję, że piękna letnia pogoda niebawem odmówi współpracy. Dlatego mam swój system, byc czuc się wakacyjnie jak najdłużej. Zaczynam od prozaicznych rzeczy takich jak nie korzystanie z budzika i zegarka. Nie planuję niczego i nie zaglądam do kalendarza. Wszystko co robię jest spontanicznie, dzięki temu unikam codziennego stresu, a decyzje podejmuję w trakcie dnia. Jem sezonowe owoce i warzywa, dzięki temu czuję się i wyglądam zdrowo i pieknie. Mam czas dla rodziny i przyjaciol. Czytam dużo książek. Korzystam tylko z lokali, w których mogę usiasc na zewnątrz. Staram się spędzac na dworze jak najwięcej czasu, np. na spacerach z psem - Brosem, na rolkach, na rowerze etc. Korzystam z atrakcji, które odbywają sie we Wrocławiu takie jak zlot food trucków, kino open air i inne. Dzięki temu czas idzie wolno, ja mogę wystawic twarz do słońca i odpoczywac. 

Some of people still have vacation, some has already finished their vacation. I'm lucky cause I am a student so I still have mine. It doesn't mean that I don't feel that lovely summer weather is not gonna last forever. That's why I have my special sistem how to feel vacation mood al long as only possible. I start with simple things such as not using my alarm clock, and clock also. I don't plan anythig and I don't use my calendar. All I do is spontaneous, so I don't feel being under any kind of stress. I eat fruits and vegetables, so I feel and look healthy and beautifull. I have time for my family and friends. I read a lot of books. I only visit places where I can sit outdoor. I spent a lot of time outdoors - walking with my lovely dog - Bros, rollerblading, cycling etc. I take part in events like rally of food trucks, outdoor cinema etc. Then time goes slowly, I can chill with my face looking at the sun.

Neki od nas još imaju raspust, neki već su ga završili. Ja sam u grupi koja još ima raspust zbog toga da sam studentkinja. Što ne označava da ne osećam da je pravo leto već iza nas. Zbog toga imam svoj sistem da osećam leto duže. Počinjem od toga da ne koristim sat. Ništa ne planiram, izbacila sam kalendar. Sve što se događa je spontano, zbog toga ne osećam više stresa. Jedem voće i povrće zbog toga osećam se i izgledam zdravo i lepo. Imam vreme za porodicu i prijatelje. Čitam puno knjiga. Što više provodim vreme na polju na primer sa psom, na biciklu, na rollerbladingu etc. Idem da događaje kao food trucks u Vroclavu ili bioskop open air. Onda vreme prolazi sporo, a ja mogu da gledam u pravcu sunca i odmaram.

XXX

2 komentarze: